2018 Uluslararası Turizm ve Yatırım Forumu sona erdi

Yazar Kadir Toprakkaya

Güney Kazakistan’ın Türkistan şehri, 28 Eylül tarihinde 2018 Uluslararası Turizm ve Yatırım Forumu’na ev sahipliği yaptı. Türkistan’da uluslararası düzeyde organize edilen ilk Turizm ve Yatırım Forumu’nun teması, “Kadim Türkistan – Yeni İmkanlar” olarak belirlendi. Foruma yatırımcılar, çokuluslu şirketler, yatırım fonları, finans kurumları ve banka yöneticileri olmak üzere 500’ün üzerinde yabancı konuk katıldı.

TOURMAG Turizm Dergisi editörlerinden Yaprak Gürdal’ın (http://kucukdunya.com) da katılım gösterdiği foruma ilgi oldukça fazlaydı. 2018 Uluslararası Turizm ve Yatırım Forumu, Türkistan Valisi Mr. Zhanseit Tuimebayev önderliğinde gerçekleştirildi. Forumda Türkistan’ın potansiyeli, yatırım imkanları, turizm olanakları ve bölgenin tarihi değerleri konuşuldu.

YENİ BİR CAZİBE MERKEZİ

Kazakistan Cumhurbaşkanı H. E. Nursultan Nazarbayev’in aldığı inisiyatif doğrultusunda Türkistan’ın Türk dünyası kültür başkenti olarak ilan edilmesi, buranın yeni bir cazibe merkezi olmasının yolunu açtı. Hoca Ahmet Yesevi Türbesi’nin burada bulunması, bölgenin Türk tarihinde hak ettiği yeri alması açısından oldukça önemli oldu.

2018 Uluslararası Turizm ve Yatırım Forumu

YÖRESEL DANS VE YEMEKLER İLGİ ÇEKTİ

Eylül 2015 tarihinde Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye Devlet Başkanlarının onayı ile Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine başlayan Dr. Ömer Kocaman önderliğindeki Türk Konseyi’nin Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi Projesi’ni başlatması, bölgenin tarihi değerlerine ve zenginliklerine daha fazla dikkat çekti. Başarılı panellerle devam eden 2018 Uluslararası Turizm ve Yatırım Forumu; Kazak halk müziği, halk dansları ve Kazak yemekleri eşliğinde sona erdi.

 

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER