Arap gazeteciler Ulugöl’ü gezdi

Yazar Haber Merkezi

Ordu Valiliği’nin ”1 milyon turist” hedefi doğrultusunda Arap gazeteciler ile seyahat acentesi temsilcileri; tarihi, turistik ve kültürel alanları ziyaret etmeyi sürdürüyor. Körfez ülkelerinden davet edilen 50 kişilik heyet, son olarak turistik yerlerden Ulugöl’ü gezdi.

Gölköy ilçesinde yer alan ve Türkiye’nin “36. Tabiat Parkı” konumunda olan Ulugöl’e giden Arap konuklar, sonbaharın sunduğu görsel güzellik içerisinde doğa yürüyüşü yaptı. Gazeteciler, ülkelerinde yayımlanacak haberlerde kullanmak üzere farklı tonlardaki ağaç yapraklarının göle yansıması ve sonbaharın sunduğu renk cümbüşünü fotoğrafladı.

Ulugöl

KARADENİZ’İN İNCİSİ ORDU

Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Körfez ülkelerinden gelen konukları ağırladı, Ulugöl ile ilçe hakkında bilgi verdi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada Ordu’nun Karadeniz ve Türkiye’nin incisi olduğunu, bu sözün yöreye gelen Arap gazeteciler tarafından da dile getirildiğini söyledi.

arap-gazeteciler-ulugolu-gezdi-3

ÜLKELERİNE GİTTİKLERİNDE ORDU’YU TANITACAKLAR

Tanıtım doğrultusunda Körfez ülkelerinden 50 gazeteci ile turizm seyahat acenteleri temsilcilerini ağırladıklarını anlatan Balkanlıoğlu; “Turizm adına Ordu, doğal güzellikleriyle dikkatleri çekiyor. Biz de Valilik olarak Körfez ülkelerinden misafirlerimizi ağırlıyoruz. Konuklarımız farklı ilçelerdeki yaylaları, göl, şelale, dere ile birçok turistik alanı geziyor. Aynı zamanda Arap gazeteciler, buralarda haber çekimlerini yapıyor. Ülkelerine gittiklerinde Ordu’yu tanıtacaklar” dedi. Vali Balkanlıoğlu, kentin tanıtımı için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

arap-gazeteciler-ulugolu-gezdi-2

KENTİN GÜZELLİKLERİNİ YABANCI MEDYADA TANITMA FIRSATI

Gölköy Belediye Başkanı Mert ise, Körfez ülkelerine tanıtım kapsamında Arap basınını ilçede ağırladıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. Kentin tüm güzelliklerini yabancı medyada tanıtma fırsatı bulduklarını belirten Mert, tanıtım çalışmaları doğrultusunda emek veren herkese teşekkür etti.

arap-gazeteciler-ulugolu-gezdi-1

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER