Söke’den Dünya Un Günü’ne özel lansman

Yazar Kadir Toprakkaya

60 yıllık uzmanlığı ve tecrübesiyle mutfakların vazgeçilmez markası Söke, 20 Mart Dünya Un Günü dolayısıyla Usla’da Şef Barbaros Yoloğlu ile özel bir etkinliğe imza attı. Konuklar, Şef Barbaros Yoloğlu’nun özel tariflerini Söke ürünleriyle yaparak keyifli bir gün geçirdiler.

1963’den beri üretim yapan ve o günden bu yana mutfakların vazgeçilmez markasına dönüşen Söke, geniş ürün gamıyla mutfakların ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor. Klasikleşen geleneksel unu dışında tahıl unlarından organik una kadar tüm yemek çeşitlerine uygun unlar sunan Söke, hünerli ellerde yemeklerin lezzetini veriyor. 60 yıldır mutfaklara konuk olan ve bugün her yıl 5 milyona yakın haneye giren Söke, insanlık için en önemli gıda ürünlerinden biri olan ve binlerce yıldır insanları doyuran una ithafen düzenlenen 20 Mart Dünya Un Günü kapsamında Usla’da özel bir etkinliğe imza attı. Şef Barbaros Yoloğlu’nun tarifleri eşliğinde basın mensupları, Söke ürünleriyle birbirinden leziz yemekler hazırladılar.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Söke Pazarlama Direktörü Ozan Türk; “Söke olarak hem nihai tüketiciye hem de Söke Profesyonel ürün gruplarımızla fırıncılarımıza ve Horeca’ya hitap ediyoruz. Söke Profesyonel ürünleriyle birçok restoranda yediğiniz, satın aldığınız ekmeğin içerisinde Söke lezzeti var. Klasik bir un firması olmanın ötesinde günün değişen şartları çerçevesinde tüketicilerimizin amaçlarına uygun ürünleri sunuyoruz. Bu anlamda, sektörü hep ilklerle buluşturan marka olmanın mutluluğunu ve gururunu da yaşıyoruz. Glutensiz unlarımız, kek mikslerimiz, tahıl unlarımız bunlardan sadece birkaçı. Çok yakın bir zaman içerisinde aynı zamanda unlu mamuller ürünlerimizle de pazarda yerimizi alıp, un gruplarımıza duyduğunuz güvenle unlu mamullerimizi de tüketebilmenize imkan vereceğiz. İnsanlık için en önemli gıda ürünlerinden biri olan un, bin yıldır insanları doyuruyor. Ülkemiz, insanlık tarihinin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe’ye ev sahipliği yapıyor ve Göbeklitepe, insanlığın ilk gıdası buğdayın da anavatanı. Unun tarihimizde binlerce yıllık bir geçmişi bulunuyor ve insanlığın bu temel gıdası için 20 Mart, Dünya Un Günü olarak kabul edildi. Bugün sizlerle burada bir araya gelmemizin amacı, Dünya Un Günü kapsamında sizlere Ulusoy Un çatısı altına giren Söke’yi keyifli bir workshop etkinliğiyle anlatabilmek ve sofraların en bereketli olduğu zaman dilimi olan Ramazan ayını birlikte karşılayabilmek” dedi.

Söke Un

SÖKE UN HAKKINDA

Söke Un, 1963 yılında dünyada en saygın değirmen teknolojisini geliştiren İsviçreli Bühler makinelerini ve teknolojisini kullanarak kurduğu ilk değirmeniyle ismini aldığı Söke’de, önemli bir buğday üretim havzası olan Söke ovasının içinde üretime başladı. Değirmencilikteki 60 yıllık uzmanlığı ve tecrübesiyle üretimin her aşamasında yüksek kaliteyi odağında tutan Söke, çevreye ve insana karşı saygı ve güven anlayışıyla gerçekleştirdiği dünya standartlarındaki teknoloji yatırımları, profesyonellerin ve tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun ürün çeşitliliği ile Türkiye’nin lider ve yenilikçi un markası konumunda. Bugün Söke’de ve Ankara’da yer alan iki fabrikası ile profesyonellerin ve tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun olarak ürettiği farklı un çeşitleriyle Söke, Türkiye’nin her noktasında maharetli ve usta eller tarafından tercih edilmenin gururu ve heyecanıyla sektörünün öncüsü olmaya devam ediyor. Çünkü 60 yıldır lezzetin hamurunda Söke var. Söke, 2022 yılı itibariyle Türkiye’nin ve sektörün global markalarından Ulusoy Un bünyesinde yer almakta.

Söke Un
Söke Un
tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER