Oldukça uzun süren bir renovasyon sonrasında geçtiğimiz yıl Mövenpick Hotel Istanbul Bosphorus markası altında hizmet vermeye başlayan İstanbul’un en görkemli manzarasına sahip otelinin “Da Vittoria” adlı restaurantına konuk olduk. Dünyaca ünlü İtalyan şef Vittorio Sindoni yönetimindeki mekana, büyüleyici manzarası ve dekorasyonu altında eşlik eden lezzetler öylesine birbirini tamamlamakta ki, ancak test ettiğinizde bunun farkına varabiliyorsunuz.
SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ AYNI FİKİRDE
Ünlü sosyal medya fenomenleri ile birlikte katıldığımız bu özel davet sırasında test ettiğimiz lezzetleri Şef Vittorio Sindoni’nin bizzat sunması, lezzeti daha hızlı fark etmemizi sağlayan bir başka unsurdu. Bu lezzet şöleni, trüf yağı ile yapılan patatesli pırasa çorbası ile başladı. Ardından Katalan stilinde hazırlanmış karidesin görüntüsü, harika bir peyzaj tablo gibiydi. Sufle peynir sosu ile hazırlanmış ıspanaklı fondue, ilk defa test edenler için farklı bir lezzet olsa da ardından gelen el yapımı raviolinin bu lezzeti tamamladığına tanık olduk.
LEZZETİN DORUKLARI
Ana yemek için “lezzetin dorukları” ifadesinin tam karşılığı olduğunu düşündüğümüzü söylemek gerekir. Barolo şarabında, balzamik sirke soslu bonfile, patates graten ve sote bebek sebzeler ile renklendirilmiş tabak, hem göze hem damak zevkine ziyadeyisyle hitap ediyordu. Finalde, elbette dünyaca ünlü Mövenpick dondurması eşliğindeki Amalfi cake, bizimle birlikte diğer konukların da parmaklarını yukarı kaldırmasını sağlayan lezzet oldu.