Kadir Toprakkaya

Lezzet zirvesi! İstanbul dünyaca ünlü şefleri ağırlıyor

Lezzet zirvesi! İstanbul dünyaca ünlü şefleri ağırlıyor
Yazı boyunu düşür Yazı boyunu yükselt Font boyutu Yazdır

Türkiye’nin zengin mutfağını ve kendine has gastronomi kültürünü dünya çapında tanıtmayı hedefleyen 1. Ulusal Gastromasa Konferansı, 500’e yakın profesyonel, 40’a yakın firma ve dünyaca ünlü şefleri İstanbul’da ağırlayacak.

Konferansa iki Michelin yıldızlı İspanyol şef Sergi Arola’nın yanı sıra dünyanın en popüler restoran rehberi Gault & Millau tarafından ödüllendirilen ünlü şef Johanna Maier ve dünya çapındaki önemli olaylara küratörlük yapan trend avcısı Maria Canabal da katılacak.

Gastronomiye gönül verenler bu yıl 14 Kasım’da Radisson Blu Şişli Otel’de düzenlenecek 1. Ulusal Gastromasa Konferansı’nda buluşuyor. Dünyanın önemli gastronomi profesyonellerini bir araya getirmeye hazırlanan konferans, Türkiye’nin zengin mutfağını ve kendine has gastronomi kültürünü dünya çapında tanıtmayı hedefliyor. Konferansın özel konukları arasında Sergi Arola, Johanna Maier ve Maria Canabal gibi dünyaca ünlü şeflerin yanı sıra 500’e yakın profesyonel ve 40’a yakın firmanın katılımı bekleniyor.

2 Michelin Yıldızı ve Gault & Millau ödüllü ünlü şef Johanna Maier, Türk gastronomi dünyasıyla buluşuyor

1. Ulusal Gastromasa Konferansı’na katılacağını açıklayan şeflerden biri Johanna Maier oldu. 2 Michelin yıldızlı ve 4 kez Gault & Millau alan ilk ve tek kadın şefi olup, Avrupa’nın en ünlü butik otellerinden Relais&Chateaux’un mutfağını yöneten Maier, Dieter Müller, Hans Haans, Jean-Georges Vongerichten gibi dünya mutfaklarının önemli isimleriyle birlikte çalışma fırsatı buldu. Böylece mutfak sanatları ve gastronomi konusunda kendini daha da geliştirme imkanı bulan Maier, bu isimlerle birlikte New York, Hong Kong gibi kentlere ziyaretlerde bulunarak dünya mutfağının inceliklerini öğrendi. Dünyanın en popüler restoran rehberi Gault & Millau tarafından ödüllendirilen Maier, halen hem Avusturya Filzmoos’taki ünlü restoranında hem de Relais&Chateaux’un mutfağında konuklarına unutulmaz deneyimler yaşatmaya devam ediyor. Johanna Maier markası altında baharat, marmelat, şarap, yağ ve balzamik ürünlerinin imalatını da gerçekleştiren ünlü şef, 1. Ulusal Gastromasa Konferansı’nda mutfak deneyimlerini paylaşacak.

Trend Avcısı Maria Canabal, Türkiye’de

Paris, Madrid ve Kopenhag’da yaşayan trend avcısı Maria Canabal, 1. Ulusal Gastromasa Konferansı için ilk defa Türkiye’ye dünyadaki trendleri anlatmak için geliyor. Alanında dünya çapındaki önemli olaylara küratörlük yapan Canabal; dünyaca bilinen Monocle, Apicius, Gourmet, Gastronomad dergilerinde ve The World’s 50 Best Restaurants Blogu’nda yemek, seyahat ve yaşam stili hakkında yazıları yayınlanıyor. Maria Canabal, gıda sektörünün düşünce liderlerini her yıl bir araya toplayan, gastronomi sektöründeki kadınların dünyadaki ilk forumu olan Parabere Forum’un başkanı olmasının yanı sıra 2015 yılında Madrid Kadın Vakfı tarafından “Gastronomideki En Etkili Kadın” olarak kabul edildi.

1441983682_Gastromasa_JohannaMaier

Sergi Arola, İspanya ile Türkiye arasında köprü kuracak

Dünyanın birçok yerinden sektöre yön veren şefin katılacağı konferansın ön plana çıkan diğer bir konuğu da, iki Michelin yıldızlı İspanyol şef Sergi Arola olacak. ‘Yenilikçi İspanyol mutfağı’ konusunda bir marka haline gelen Arola, farklı kültürlerin mutfakları arasında bağ kurmaya verdiği önemle Türkiye ile İspanya arasında bir köprü kurmak için İstanbul’a geliyor.

1441983682_Gastromasa_SergiAralo_1

Türkiye’nin önde gelen 15 şefinden konferansa özel inovatif tarifler…

Konferansın ana sponsoru g2m olurken Paşabahçe; İnovatif Türk Şefler Sergisi’nin sponsoru olmuştur. Katılımcı firmalar arasında; Akuvatur, Albatros, Bonservis, Dolfin, Donipa, Duru Bulgur, Ekol Gıda, Electrolux, Gıda 360, Hisar, Impeks, İmren Marmara, İnterni, Jumbo, Kapp Mutfak, Külsan, Lider Çikolata, Martin Braun, Öztiryakiler, Robot Coupe, Royal Caviar, Seplus, Unilever ve Unox bulunuyor.

Gökmen Sözen Organizasyon Hizmetleri’nin etkinlik markası olan Gastromasa tarafından hayata geçirilen ve bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan konferans, ülkemizden başlamak üzere dünyada gastronomi sektörünü iyileştirmeyi hedefliyor. Sektörün nabzını tutacak konferans boyunca ‘Türkiye’nin önde gelen 15 şefinin “İnovatif Türk Şefler” bölümünde konferansa özel Türkiye’nin lokal ürünleri ile hazırlayacağı inovatif tarifler sergisi yer alacak.

Bir Cevap Yazın

tasdelen

noyadecor