İpekiş Fabrikası termal kür merkezine dönüşecek!

Yazar Haber Merkezi

Yaklaşık 15 bin m2 arazisi olan İpekiş Fabrikası, Sözüneri Mimarlık’ın projesi hayata geçerse termal kür merkezine dönüşecek. Proje kapsamında fabrika arazisine 30 havuz kurulması planlanıyor.
Önceleri otel ve AVM yapılması düşünülen İpekiş Fabrikası, gerekli plan değişiklikleri ile özel sağlık tesisi alanı içine alınması ve Anıtlar Kurulu’nun onaylamasının ardından bir termal kür merkezine dönüşecek. İpekiş Termal Kür Merkezi projesini stadyum başta olmak üzere kentte ses getiren projeleriyle adından söz ettiren Yüksek Mimar Hasan Sözüneri’nin firması Sözüneri Mimarlık hazırlayacak.

Kültürpark- İpekiş AŞ’nin fabrikasında, yeşil alanları korunarak, 14 bin metrekarelik alana, içinde fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinden kür oteli ve 30’a yakın şifa havuzuna kadar pek çok bölümün bulunacağı merkezde günlük bin civarı misafir ağırlanacak. Yabancı turistin yanı sıra günübirlikçiler için de hizmet verecek olan Koza Kür Merkezi, Avrupa’nın en iddialı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinden biri olmaya aday.

Yüksek mimar Hasan Sözüneri, şehir merkezinde kalmış 30 bin metrekare arsa üzerindeki 15 bin metrekarelik İpekiş fabrikasının 14 bin metrekaresini kullanarak Termal Kür Merkezi projelendirdiklerini anlattı. Termal tesislerin sıcak su kaynağının hemen yanında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Sözüneri, “Kür merkezimizde İpekiş fabrikasının hemen dibinde çıkardığımız sıcak suyu kullanacağız. Avrupa’nın en iddialı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinden birini içinde barındıran bir kür merkezi olacak. 2 bodrum katı ve üstünde 5 katı olacak. İç bahçesi, yeşil teraslarıyla sürdürülebilir bina konseptiyle projelendirdik. İçinde tedavi ve hareket havuzlarının olduğu 30 civarı havuz kurulacak. Bursa’yı, kozayı, ipeği canlandıran, çevreye ve yeşile saygılı, kent kimliğine yeni bir sembol katacak ipek koza formundan hareketle bir proje yaptık” dedi.

Merkezden günlük bin kişi faydalanabilecek

Termal Kür Merkezi’nin, günübirlik kullanımın yanı sıra içinde kür oteli ile konaklamaya da açık olacağını vurgulayan Sözüneri, günde bin civarı misafirin havuzlardan faydalanabileceğini belirtti. Sözüneri, “Klinik binaları, hekimler olacak. Erkek ile kadın ayrı ve karma termal su kullanımları olacak. Bu proje sayesinde Bursa halkı termal su ile tanışacak. İnşaatın başlamasıyla projenin yaklaşık 2 yıllık süreçte tamamlanabileceğini öngörüyoruz. 2017’de devreye alınır” diye konuştu. Merkezi bir tane ağaç kesmeden, hatta yenilerini ekerek şekillendireceklerini vurgulayan Sözüneri, mevcut binaların orijinalini muhafaza ederek, Atatürk’ün dinlenmek için kullandığı ofis binasını da Atatürk Müzesi’ne dönüştüreceklerini belirtti.

Türkiye’nin ilk termal parkı Bursa’da kurulacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Reşat Oyal Kültürparkı ve bölgesini Türkiye’nin ilk termal parkı olarak yeniden projelendirerek, bölgeye yeni bir misyon kazandırıyor. Bölgeyi komple termal merkezi olarak planlayan belediye, otelleri, otoparkları, kafeteryaları, restoranları, alışveriş üniteleri ve dinlenme alanlarıyla ayrı bir dünya inşa edecek.
Dünya

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER