IFITT Türkiye Kış Okulu ve Zirvesi bu kez Alanya’da!

Yazar Kadir Toprakkaya

Uluslararası Bilgi Teknolojileri Turizm ve Seyahat Federasyonu (IFITT Türkiye), İzmir’de ses getiren yaz okulu ve zirvesinden sonra yeni bir çalışmaya Alanya’da başlıyor.

IFITT Türkiye, sadece bilişim ölçeğinde değil; sorumluluk, sürdürülebilirlik, sosyal psikoloji, kültürel miras ve birçok farklı birleşimin kaynağı olarak birleştirici ve turizmde füzyon yaratacak nitelikteki etkinliğini eğitim, zirve ve uygulamalı örnekler olarak planladığı kış okulu ve zirvesini, 3-5 Şubat 2023 tarihleri arasında “Turizm Teknolojileri Gözünden İklim Krizine ve Seyahate Yeni Bakış Açıları” mottosu ile ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin destekleri ile hayata geçiriyor.

Özel sektör, akademi ve öğrencilerin katılımı ile sadece turizm sektörü değil; dijitalleşmeye ilgi duyanlar, şehir plancıları, enerji yöneticileri, yazılımcılar, mühendislik bilimleri, dijital göçebeler, insan kaynakları firmaları, sürdürülebilirlik, kreatif ekonomilerle ilgilenenler, araştırmacılar, sorumluluk bilinciyle konuya ilgi duyan paydaşlar için önemli olacak bu etkinlik, turizm ve teknoloji merkezinde perde perde açılacak yeni meslekler, yeni araştırma ve geliştirme konuları ve uygulamalı örnekleri ile gerçekleşeceği sorumlu ve sürdürülebilir bir kış okulu niteliğinde olacak. 3-5 Şubat 2023 tarihleri arasında IFITT Türkiye ev sahipliğinde, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi iş birliği ve Red and More Events kongre organizasyonunda, Alanya Drita Otel’de fiziki olarak gerçekleştirilecek IFITT Türkiye Kış Okulu ve Zirvesi’nde verilecek dersler ve yapılacak sunumların sonrasında uygulanacak online sınavlar ile kış okulu online sertifikası verilecek.

IFITT Türkiye Başkanı Mine Güneş Kaya
Mine Güneş Kaya

IFITT Türkiye Başkanı Mine Güneş Kaya, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Pandemi dönemi ile değişen turizm, iklim ile sürdürülebilir ve sorumlu turizm anlayışı ile her geçen gün katılımcılık, iyileştirme ve kalkınma için de bugün birlikte çalışmak zorunda. Göreve geldiğimiz ilk günden beri de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcım Ozan Aksöz, Genel Sekreterim Sinan Baran Bayar ve Saymanım Eda Hazarhun ile birlikte turizmcileri özellikle pandemi dönemi ile birlikte hızlanan dijitalleşme koşullarına daha hızlı adapte olabilmek için efor sarf ediyoruz. İklim krizi, bugün tam yanı başımızda ve iklim adaleti, sorumlu ve sürdürülebilir turizmi, turizme yaraşan akıllı teknolojiler ile buluşturup, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına hediye etmek biz turizmcilerin, akademisyenlerin, sektör temsilcilerinin görevi.

Bugün düzenli kaynak kullanımı, amaç ekonomisi, etki yatırımları, karbon ticareti sırası çoktan gündeme gelen ve artık turizmde konuşmamız gereken konular. Bugün iklim krizi senaryosunda yok olabilecek arkeolojik, kültürel, somut ve somut olmayan kültürel miras için ne denli çalışıyoruz? Seyahat ve hareketlilikle neler değişecek? Yeni ve sorumlu turizm segmentleri neler? Girişimcilik görünenin dışında hangi ekonomilere bağlı? Oyunlaştırma turizmin geleceği mi? Tüm bunların gelecek kuşaklara aktarılmasında ne kadar sorumluyuz? Teknolojiyi iklim krizi ve seyahat evreni ile düşününce karşımıza neler çıkıyor? İşte tüm bunları Alanya’da tartışacağız.”

ıfITT TÜRKİYE Kış Okulu ve Zirvesi’nde Ele Alınacak Konular:

• Turizm Sektöründe Dijital Arkeoloji ve Sürdürülebilir Kültürel Miras Yönetimi
• Sürdürülebilirlik ve Dijital Turizm Ölçeğinde Aşırı Turizm
• Çevre Dostu ve İklime Dayanıklı Turizm İşletmelerinde Kadın Girişimcilerin Rolü
• Turist Rehberliği Mesleğinin Sürdürülebilirliği ve Dijitalleşme
• Küresel İklim Değişikliği ile Mücadelede Yeni Nesil Teknolojiler ve Girişimler
• Gerçeklik Teknolojileri Perspektifinden Son Şans ve İkinci Şans Turizmi
• İklim Krizinin Eşiğinde Seyahatin Ayak Sesleri
• Dijital ve Spritüal Evrenin Turizmdeki Yeri
• Sürdürülebilir Paradigmaya Doğru: Turizmde Çeşitlendirme ve Turizm Eğitimi
• Sürdürülebilir Çevre Uygulamaları
• İklim Değişikliği Farkındalığında Oyunlaştırma

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER