Hava Asal

Fransız Sarayı’nda “ördek sevenler” bir araya geldi

Fransız Sarayı’nda “ördek sevenler” bir araya geldi
Yazı boyunu düşür Yazı boyunu yükselt Font boyutu Yazdır

500 yıllık Türk Fransız dostluğunu temsil eden Galatasaray’daki tarihi Fransız Sarayı önceki gece oldukça hoş bir geceye imza attı.

Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach, Fransız mutfağında önemli bir yer tutan ördek etini Türk Lezzet severlerle buluşturmak üzere Fransız Sarayı’nda ördek eti temalı bir akşam yemeği verdi.

Ördek etini Türk pazarına sunmak ve Türk tüketicisiyle tanıştırmak amacıyla düzenlenen bu yemeğe ünlü şefler ve gastronomi dünyasından tanınmış simaların yanı sıra iş adamları ve medya dünyasının önemli isimleri katıldı.

Tüm konuklarını kapıda teker tekerr karşılayan Başkonsolos Muriel Domenach konukları arsında kimler kimler yoktu, ilk anda göze çarpanlar arasında, Ayşen- Hüsnü Özyeğin, Ender Mermerci, Prof. Arzu Kunt, Feryal Gülman, Ebru Sanver, Heves Ekinci, Güneri Civaoğlu, Sami Kohen, Demet Sabancı Çetindoğan vardı… Uzun süren dostlukların ve sohbetin koyulaştığı kokteylin ardından konuklar masalarına geçti.

Konsolos Muriel, kadehini “Ördek sevenler” olarak gelen siz değerli dostlarımı kaldırıyorum diyerek yaptığı açılış konuşmanın ardından Özyeğin Üniversitesi Başkanı Hüsnü Özyeğin birer konuşma yaptı… Ördek eti ile Türk Mutfağına yeni lezzetler kazandırabileceğini, Özyeğin Üniversitesi bünyesinde yer alan dünyanın en prestijli Mutfak Sanatları Okulu olarak kabul edilen Le Cordon Bleu eğitmen şefi Gilles Company geceye özel tasarladığı menü ile gözler önüne sermiş oldu… Şef Gilles’in menüsünde yer alan başta “tahin pekmez soslu ördek köftesi” ve kaz ciğeri, geleneksel Türk lezzetleriyle çok uyumlu olarak sunumu büyük beğeni aldı.

Haber: Ali Osman Büyükyazıcı

Bir Cevap Yazın

tasdelen

noyadecor