Ali Sabancı’dan Irmak Okulları’nda ince mesajlar…

Yazar Kadir Toprakkaya

 

Başarılı işadamı Ali Sabancı, Irmak Okulları’nın düzenlediği 8. “Kariyer Günleri” kapsamında Kadıköy’deydi. Mütevazi yönüyle dikkat çeken Türk ekonomisinin etkin ismi; “Hiçbir zaman ‘ben’ demeyin, ‘biz’ deyin. ‘Ne oldum’ demeyin, ‘ne olacağım’ diyerek düşünün. Ne olursa olsun yalan söylemeyin. Sizin yaşınızda olabilmek için servetimi vermeye hazırım”  mesajıyla samimi konuştu.

Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği söyleşide sahibi olduğu Pegasus Hava Yolları’na yönelik ayrıntıları aktaran Ali Sabancı, henüz uçağa binmeyen bir öğrenciye Londra uçuşu hediye etti.

Başar Arıoğlu, Nazan Fettahoğlu, Ali Sabancı.

Söyleşinin sonunda Kadıköy Life Dergisi’nin yeni sayısı ile buluşan Ali Sabancı, Irmak Okulları’nın anı defterinde duygu ve düşüncelerini paylaştı. Okulun kurucularından; Yapı Merkezi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu ve Irmak Okulları Kurumsal Koordinatörü Nazan Fettahoğlu ile birlikte öğrenciler, hediyelerini takdim etti.

TADINA DOYUM OLMADI…

İşadamı gömleğini çıkardığı söyleşide esprileri ile kahkaha dolu anlar yaşatan Ali Sabancı; amcası Sakıp Sabancı, babası Şevket Sabancı ve ailesinin hayat hikayelerinden kesitler verdiği söyleşide renkli görüntüleri de beraberinde getirdi. Irmak Okulu öğrencileri özel gün de İstanbul Atatürk Fen Lisesi öğrencilerini de misafir etti.

Ali Sabancı, Irmak Okulu öğrencilerinden Ege Erdal’a Londra uçuşu hediye etti. Söyleşi sonrasında duygu ve düşüncelerini Kadıköy Life ile paylaşan Erdal; “Ali Sabancı’nın maddi olarak büyük bir güce sahip olduğunu biliyordum. Ancak, asıl zenginliğinin maneviyatı olduğunu anladım” dedi.

EGE ERDAL LONDRA YOLCUSU…

Öğrencilere; “Arkalarda kalmayın, neden önde bizimle oturmuyorsunuz, yanıma gelin” diyerek 12. sınıf öğrencilerinden Ege Erdal’ı ön sıraya oturttu. “Daha önce hiç uçağa binmeyen var mı” sorusuna Ege Erdal “ben binmedim” yanıtını verince Ali Sabancı sürpriz yaptı. Ege Erdal, Pegasus Hava Yolları’nın özel yolcusu olarak Londra’ya gidip gelecek.

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ ALİ SABANCI’YI ÇOK SEVDİ…

Okulun ana sınıfı öğrencilerini de ziyaret eden işadamı ayakkabılarına bonesini taktı, çocuklarla sohbete başladı. Öğrenciler ile oldukça keyifli geçiren Sabancı, çocukluk günlerine geri döndü. Minikler Ali Sabancı’yı paylaşamayınca okulda  sınıfa kahkahalar hakim oldu.

HEM GÜLDÜRDÜ, HEM DÜŞÜNDÜRDÜ…

Son aylarda Türkiye genelinde üniversite söyleşileriyle özelikle genç kesimin düşünce ve paylaşımlarına büyük ilgi gösterdiği Ali Sabancı, lise düzeyindeki ilk söyleşilerinden birini Irmak Okulları’nda gerçekleştirmiş oldu. “Sizin yaşınızda olabilmek için servetimin yarısını vermeye hazırım” diyen işadamı, “yarısı” ifadesiyle hem güldürdü hem düşündürdü. Ali Sabancı, ticari zekasının sözlerine yansıdığı söyleşide “BABAM” dizeleri ile duygu dolu anlar yaşattı.

Ali Sabancı’nın BABAM adlı tavsiyeleri duygulandırdı.

İŞTE ALİ SABANCI’NIN HİÇ UNUTMADIĞI O SÖZLER…

4 yaş: Babam her şeyi biliyor

5 yaş: Babam çok şey biliyor

6 yaş: Benim babam, senin babandan daha çok şey biliyor

8 yaş: Babam bazı şeyleri biliyor

10 yaş: Babamın gençliğinde her şey çok farklıymış

12 yaş: Aslında bu konuda babam hiçbir şey bilmiyor, çocukluğunu anımsayamayacak kadar yaşlı

14 yaş: Babama kulak asma, o artık çağdışı

21 yaş: Babam mı, aman Tanrım o hiçbir işe yaramaz

25 yaş: Babam bu konuda az da olsa bir şeyler biliyor, ama o yaşta insanın bir şeyler bilmesi normal

30 yaş: Bu konuda babamın fikrini alsam iyi olur

35 yaş: Babama sormadan hiçbir şey yapmamalıyım

40 yaş: Acaba babam bu konunun üstesinden nasıl gelirdi, ne kadar akıllı ve deneyimli insandı

50 yaş: Babamın yanımda olması ve bu konuda bana akıl vermesi için neler vermezdim, onun ne kadar akıllı bir insan olduğunu hiç takdir etmemiştim, oysa ondan ne kadar çok şey öğrenebilirdim, ah çok yanlış yapmışım

AYRINTILAR KADIKÖY LIFE DERGİSİ YENİ SAYISINDA…

Ali Sabancı ile çok özel ayrıntılar, Kadıköy Life Dergisi’nin yeni sayısında okurlar ile buluşacak…

Özel Haberler Editörü Adem Giden, Ali Sabancı ile bir araya geldi. Sabancı, Kadıköy Life Dergisi’nin büyük ses getiren son sayısının kapağını inceledi.

 

 

 

 

 

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER